GUIDE: Hitta den perfekta e-cigaretten för dig

Är du en nybörjare eller en veteran? Ska du ha en Clearomizer, Cartomizer eller Atomizer? Hur mycket tillbehör vill du ha med i paketet? Och hur läcker ska designen vara?

 

Det finns många saker att tänka på när du är på jakt efter den rätta e-cigaretten. Därför har eCiggshop.se gjort en liten guide för dig som vill öka chanserna att du kommer att få en e-cigarett som passar just dig.    

 

ENGÅNGS E-CIGARETTER ÄR NÅGOT FÖR DIG OM...

  • Du är nybörjare och gärna vill prova på.
  • Du ska ha en fest och vill ha ett roligt inlag (dela ut e-cigaretter till gästerna).
  • Du vill övertala en vän eller bekant att ge e-cigaretter en chans utan att behöva investera så mycket.

 

ETT STARTKIT ÄR NÅGOT FÖR DIG OM...

  • Du är nyfiken på att prova på en seriösare e-cigarett som du kan använda länge.
  • Du vill ha möjlighet att använda flera olika smaker samtidigt i olika clearomizers (vätske behållare).   eCiggshop.se har ett brett sortiment av e-cigarett kit i bra kvalitet, som är lämpliga för personer som gärna vill börja använda e-cigaretter eller har hållt på ett tag. Några av våra mest populära startkit är de olika eGo-CE4-kittena medans våra Biansi kit vänder sig mot dom mer erfarna användarna. 

 

ETT AVANCERAT KIT ÄR NÅGOT FÖR DIG OM...

  • Du är en erfaren användare av e-cigaretter och vill ha lite mer krut i e-cigaretten.
  • Du är ute efter kvalitet i första klass.
  • Du vill ha en e-cigarett som ger dig frihet.  

De avancerade kitten kommer i material av högsta kvalitet, överlägsen design och med flera praktiska funktioner som en erfaren användare kommer att uppskatta. Till exempel kan du justera spänningen på SMOKtechs S.I.D, och du kan ställa in olika funktioner med hjälp av sin skärm.

 

 

 

E-CIGARETT MED CLEAR-, CART- ELLER ATOMIZER?

En av de saker som förvirrar många när man börjar med e-cigaretter är de många engelska uttryck som används för olika delar till e-cigaretterna. Men det brukar inte ta lång tid innan du vet att en atomizer är den del som konverterar e-juicen till ånga och att en clearomizer bara är en atomizer och en tank som sitter ihop.

 

Så långt så bra, men vad är skillnaden om du väljer en e-cigarett med atomizer eller cartomizer?

 

ATOMIZER 

 

Fördelar 

En atomizer hållare oftast längre än en cartomizer, speciellt om du tar väl hand om det. En atomizer kan hålla i upp till 6 månader, men de är gjorda för att ha en livslängd på några månader.

Nackdelar

Atomizers är oftast något dyrare än cartomizers, just därför att de är konstruerade för att hålla längre. För en nybörjare kan de också vara svårare att fylla på ny vätska. Det kräver lite extra för att behärska tekniken bakom en atomizer.

 

 

CARTO- och CLEAROMIZER

Skillnaderna mellan en carto- och en clearomizer är små. En cartomizer använder en typ av vadd för att suga upp vätskan medans en clearomizer suger upp vätskan med hjälp av vekar.

 

Fördelar 

Carto- och Clearomizers är i generellt billigare än atomizers. Om du är nybörjare kan en clearomizer vara ett bra val för dig. Det är lättare att fylla vätska på en clearomizer eftersom du inte behöver sitta och "mixtra" med en tank. Clearomizer levereras i ett stycke, med tank och atomizer i ett, så du behöver bara fylla den med vätska och skruva fast den på ditt batteri.

 

Nackdelar

En clearomizer var från början gjord som en ”använd och kasta bort den”-produkt. Tanken var att skulle kasta den när den var tom och ersätta den med en ny. Sedan dess har tillverkare börjat utforma clearomizer som är lättare att fylla på. Men designen bakom en clearomizer gör att den som regel håller i kortare tid än en atomizer.

 

 

               Clearomizer                                               Cartomizer