GUIDE: Så rengör du din e-cigarett

 

Det lönar sig att rengöra sin e-cigarett regelbundet. Om du inte gör det riskerar du att den börjar producera ånga med en underlig bismak eller att den helt upphör att producera ånga. Det finns flera orsaker till varför detta händer, men om du tar bra hand om din e-cigarett kan du förbättra dina chanser att undvika detta.

 

Oavsett vilken modell du har fungerar din e-cigarett i grunden på samma sätt. Ström från ett batteri eller en USB-kabel värmer upp brännaren (atomizern). Brännaren hämtar en liten mängd e-juice från vätskebehållaren genom ett litet filter. E-juicen omvandlas därefter till ånga i brännaren genom att uppvärmningsenheten värms upp till en temperatur där det förångas - precis som vanligt vatten skulle göra. 

 

Om små rester av något annat än e-juice kommer in i brännaren kommer de inte att avdunsta. Istället kommer de att sätta sig på värmeenheten, liksom kalk sitter på värmeelementet i en vattenkokare. Ju fler små föroreningar som sitter på värmeenheten i din e-cigarett, desto större är risken att den slutar fungera som den ska .

 

När du rengör din e-cigarett försvinner dessa mycket små föroreningar från värmeenheten. På det sättet ser du till att din e-cigarett fortsätter att fungera, och att den fortsätter att producera en bra mängd ånga med den rena smaken du önskar.

Hur du rengör din e-cigarett – Steg för steg

 

1. Skruva av din vätskebehållare från batteriet

 

2. Om din e-cigarett har en clearomizer så skruvar du av batteriet och tar bort munstycket. Använd en liten lufttrycksblåsare och blås bort eventuell vätska som kan ha samlats i metallröret i mitten. Du blåser från nedandelen av clearomizern, det vill säga den del som du vanligtvis skruvar på batteriet, så att e-juicen kommer upp där munstycket vanligtvis sitter.

 

OBS. Du kan även blåsa igenom den med hjälp av din mun, men vi rekommenderar att du använder en lufttrycksblåsare för att säkerställa att du inte får e-juice i munnen. Det är mycket viktigt att du inte får e-juice i munnen så var försiktig om du väljer att blåsa med hjälp av din mun.

 

3. Om du har någon typ av atomizer så rensar du själva konen på e-juice – den del där din tank normalt skulle sitta.

 

4 Varje gång du rensar eller fyller på din clearomizer/atomizer bör du rengöra munstycket också, detta kan du enkelt göra med en bomullspinne eller liknande. Detta gäller även ditt batteri. Har det kommit vätska i toppen av batteriet kan du riskera att det kortsluts eller slutar fungera som det ska, så rengör alltid gängan och innerdelen på ditt batteri varje gång du fyller på e-juice och ser du att det har kommit vätska på laddaren gäller samma sak där.

 

Kom ihåg! Atomizers, cartomizers och clearomizers är produkter med begränsad livslängd . Du kan förlänga livet genom att rengöra din e-cigarett regelbundet , men ibland måste man byta en gammal mizer med en ny.